Over Rotim Lightweight Solutions

Geocell RED Systeem

Het in conditie houden van onze infrastructuur is een geweldige uitdaging. Met een wereld die steeds sneller in beweging is, is het van belang dat onze infrastructuur in top conditie is én blijft. Neem daarin mee de extra uitdaging in Nederland van de bijzondere bodem waar we op leven en de compacte ruimte die we tot onze beschikking hebben, dan zijn er vraagstukken ten overvloede! Juist nu is de vraag naar duurzame mobiliteit groter dan ooit. Het zoeken naar nog betere constructies, opgebouwd middels duurzame en secundaire grondstoffen daar ligt onze ambitie.

Eén van de bijzondere uitdagingen die we in Nederland kennen, is het voortdurend op niveau houden van de infrastructuur in gebieden met een `slappe bodem`. Voor deze uitdaging bieden wij een oplossing binnen Rotim Lightweight Solutions middels het Geocell RED Systeem. 

Een combinatie van unieke producten, een gedegen analyse, een maatwerk advies, het leveren van de juiste componenten en het verstrekken van de juiste knowhow in ontwerp en uitvoering maken te samen een uniek systeem!

Door met onze partners kennis en kracht te bundelen, door samen uitdagingen aan te gaan, door samen vraagstukken beet te pakken en samen kansen te zien, ontstaan de beste ideeën. Zo dragen we bij aan het creëren van een infrastructuur in top conditie!

Doet u met ons mee?

Het ontstaan van Rotim Lightweight Solutions

Door samen te werken in andere concepten, te luisteren naar de markt en door de uitdaging aan te gaan, ontstaan er nieuwe kansen. Door een vraagstuk van een opdrachtgever omtrent de mogelijkheden passende bij lichtgewicht funderen in de wegenbouw zijn wij terecht gekomen bij een Duitse innovatie. GEOCELL Schaumglas GmbH heeft jaren gewerkt aan het optimaliseren en verbeteren van hun producten zodat deze toepasbaar zijn als dynamische belastbare ophoging in de wegenbouw.

Een perfect product dat aansluit bij de problematiek die we kennen in het gedeelte van Nederland, waar de zetting van de ondergrond zorgt voor een uitdaging in het in conditie houden van gebouwen en infrastructuur. Door met elkaar te kijken naar de mogelijkheden omtrent dit product en dit in te richten als een systeem, is er een mogelijkheid gekomen om anders te dimensioneren in gebieden waar zetting voor de nodige uitdagingen zorgt.

Onze missie:

Concepten aanbieden die kunnen bijdragen aan het verduurzamen van onze mobiliteit.

Hoe doen we dat?

  • Door samen met onze partners te luisteren naar de markt. Elke uitdaging is bijzonder en heeft zijn eigen randvoorwaarden. Daarom wordt elk project aangevlogen vanuit een maatwerk gedachte.
  • Door te blijven innoveren en te blijven investeren in duurzame oplossingen. Ons concept is nooit af!
  • Door de focus te leggen op constructief optimale producten, echter zoveel mogelijk vanuit een secundaire gedachte.

 

Wat ons uniek maakt:

  • Nieuwe concepten en creatieve oplossingen
  • Maatwerk advies bij elk project
  • Vanuit de eerste vraag tot aan de oplevering van een project betrokkenheid vanuit 1 partij
  • Transparant samenwerken
  • Onze bijdrage aan een duurzame circulaire economie

Partners

Rotim Innovaties

De wereld om ons heen is continu in beweging en daarbij onderhevig aan veranderingen. We zien een groei in onze behoefte aan mobiliteit, duurzaamheid en comfort zonder dat we willen inleveren op de kwaliteit van de door ons gecreëerde infrastructuur, bebouwing en openbare ruimte.  Het blijven doorontwikkelen van oplossingen, processen en producten en het daarbij slim gebruik blijven maken van grondstoffen, daar zien wij een enorme uitdaging in!

Rotim Innovaties durft anders te kijken naar grondstoffen. Een grondstof is niet enkel meer een basisproduct, een halffabricaat dat nodig is als ingrediënt, maar kan dankzij zijn specifieke eigenschappen bijdragen aan het optimaliseren van oplossingen, processen en producten. Door onze onafhankelijke positie in de markt kunnen we ons laten inspireren door techniek, gevoel en kwaliteit. Goed onderbouwde concepten en creatieve oplossingen voortkomend uit zorgvuldig gekozen samenwerkingen, dat is waar Rotim Innovaties voor staat.

Bezoek website

TenCate Geosynthetics

TenCate Geosynthetics is wereldmarktleider in geokunststoffen. Dit hebben wij mede bereikt door een breed productportfolio en bekende merken als TenCate Polyfelt®, TenCate Bidim®, TenCate Geolon® en TenCate Miragrid®. Daarnaast kennen wij een flexibele productie en hebben wij een brede kennis en ervaring op het gebied van geotechniek oplossingen met geokunststoffen.

TenCate Geosynthetics Europe ontwikkelt en levert in Europa, het Midden Oosten en Afrika innovatieve producten en oplossingen met een toegevoegde waarde. Wij stellen onze know-how ter beschikking van de constructiemarkt, de bouwnijverheid, de landbouw en andere niche markten door synthetische grondstoffen te bewerken tot hoogwaardige, industriële, textiele producten die de verwachtingen van de klanten overtreffen.

Bij onze technische ondersteuning is sprake van veel knowhow en deskundigheid. Zowel onze ingenieurs als de mensen van ons technisch ondersteuningsteam zijn getraind in constructie en ontwerp en staan gereed om uw problemen op te lossen.
Onze experts stellen hun knowhow ter beschikking van projectmanagers en constructiebedrijven. In overleg stellen wij alternatieven voor andere technische oplossingen voor die een bepaald economisch voordeel bieden. Deze experts geven eveneens advies over de aanbrengtechnieken voor onze geotextielen en informeren u over naaitechnieken bij het assembleren van twee of meer lagen geosynthetics.

Uw bedrijf en uw uitdagingen zijn belangrijk voor ons. Geef daarom onze deskundige staf de gelegenheid de voor u juiste oplossing te vinden.
Wij zijn meer dan een bedrijf.…wij zijn uw partner.

Bezoek website

GEOCELL Schaumglas GmbH

Het bedrijf GEOCELL Schaumglas GmbH heeft diverse productielocaties in Duitsland en Oostenrijk. GEOCELL Schaumglas GmbH is één van de toonaangevende producenten van hoogwaardige producten op het gebied van schuimglas. Op het gebied van de noodzakelijke productiefaciliteiten, moderne tunneloven technologie, vertrouwt de onderneming op de kerncompetentie van haar eigen groep van bedrijven. Het zusterbedrijf Schlüsselbauer Technology GmbH ontwikkelt en produceert multi-zone continuovens voor de efficiënte productie van schuimglasballast en maakt gebruik van de knowhow die het bedrijf zelf heeft opgedaan bij de exploitatie van schuimglasovens ten behoeve van zijn klanten.

GEOCELL richt zich bij de selectie van grondstoffen op ecologisch verantwoorde recycling. GEOCELL schuimglas wordt gemaakt van 100% gerecycled glasafval. De productportfolio omvat de productgebieden schuimglasgrind, schuimglasplaat en geëxpandeerd glasgranulaat. De toepassingsmogelijkheden van de producten zijn zeer divers en zijn te vinden in isolatie van woon- en industriële gebouwen, in de tuin- en landschapsarchitectuur en op het gebied van bodemvervanging als lichtgewicht ophoogmateriaal.

GEOCELL richt zich voortdurend op onderzoek en ontwikkeling.

Bezoek website